Web Analytics
Zonnepanelen
duurzaam en toekomstgericht

Produceer je eigen elektriciteit!

Uw zekerheid voor de stijgende elektriciteitsprijzen in Vlaanderen…

De installatie van zonnepanelen is voordelig voor het verhogen van de EPC-score van uw woning of bedrijf. Solaro heeft ruime expertise in het plaatsen van zonnepanelen. Vraag nu uw offerte aan en krijg steun van de Vlaamse Overheid op uw zonnepannelen & batterijen.

De installatie van zonnepanelen is ook verplicht volgens de huidige regels voor alle aanvragen na 31/12/2020. Maar ook een slimme investering in groene technologie. Met onze zonnepanelen wordt u zelf energieproducent voor uw woning of bedrijfspand, en houdt u uw energiefactuur onder controle.

Werking

De fundamentele werking van een zonnepaneel is gebaseerd op het gebruik van foto-diodes. In een fotocel wordt de energie van het licht omgezet in een elektrisch potentiaalverschil, waardoor het mogelijk is om een elektrische stroom te laten vloeien als er een verbruiker aangeschakeld wordt. De fotocel converteert de energie van het licht in elektrische energie. Een zonnestraal is in wezen niets anders dan elektromagnetische straling.

Een fotocel genereert doorgaans slechts een potentiaalverschil van minder dan 1V . Door een volledig paneel aan fotocellen in serie te plaatsen, bekomt men een verschil van bv. 40V.

Opgelet: het openbaar net is standaard geconfigureerd op 230V of 400V wisselspanning. Aangezien de zonnepanelen gelijkstroom leveren, dient de gelijkstroom geconverteerd te worden naar wisselstroom met een frequentie van 50Hz, om compatibel te zijn voor aansluiting. Hiervoor gebruikt men een invertor. De juiste keuze van de invertor is cruciaal voor de goeie werking van uw installatie. Neem hiervoor contact op.

Fabricage

Het fabricage-proces begint bij de Siliciumdioxide-partikels als grondstof in kwarts. Deze worden gesmolten, gereduceerd en de onzuiverheden worden verwijderd. Er wordt een Silicium-rooster gegoten, met de typische naam “ingot”, en deze wordt dan later versneden op maat

De elektrische geleidingskarakteristieken van de Si-roosters worden gewijzigd door het doperen van het Silicium met Bohr en Fosfor. Zodoende kan men de gewenste diode-werking bekomen. Er worden ‘laagjes’ uit vervaardigd, de zogenaamde Silicon wafers, van het positieve -type en het negatieve type. Deze worden samengesteld tot een pn-type, zodat elektriciteit kan vloeien. Er worden elektrodes bevestigd, opdat het elektrische circuit kan aangesloten worden.

Busbars

De busbars zijn de verbindingen aangeduid op onderstaande foto. Deze zijn visueel zichtbaar en fungeren als collectieve geleider tussen de cellen. De kwaliteit van de uitvoering van de busbars is van elementair belang voor de levensduur van de panelen. SOLARO kiest voor u het geschikte paneel. Contacteer SOLARO.

Kleur

In het algemeen onderscheiden we twee soorten panelen:

  • Mono-kristallijne panelen: Zwart
  • Poly-kristallijne panelen:Blauw

Niet enkel de kleur is verschillend, maar de panelen hebben fundamenteel verschillende karakteristieken. Uit de technische testen volgt dat het celrendement van de zwarte, monokristallijne panelen hoger is dan van de blauwe panelen. Voor de keuze van het geschikte paneel bij uw woning of bedrijf, contacteer SOLARO.

 

Dimensionering

Bij de dimensionering van de zonnepaneelinstallatie worden de technische karakteristieken van de omvormer, alsook de panelen in acht genomen. Dit is technisch maatwerk, waarbij elke configuratie nauwkeurig dient bekeken te worden in samenspraak met het gewenste productieniveau en verbruik. Hiervoor komt SOLARO bij u langs.

Stijgende Energieprijzen

Onderstaande grafiek van de CREG geeft de reële prijs van de elektriciteit weer in België.


(grafiek bron: CREG)

Constatatie: één jaar tijd is er een stijging van ongeveer 26% op de professionele elektriciteitsprijs. Om verdere stijgingen te vermijden, is het belangrijk een deel van uw elektriciteit zelf te produceren. Betaal niet langer! Produceer zelf je elektriciteit en neem contact op.

Meer info Gratis offerte
Kiezen voor zonnepanelen: een duurzame oplossing en besparing van tot 60% op uw energiekosten...
Graag meer info of een demo? Contacteer ons