Web Analytics
Warmtepompen
duurzaam en toekomstgericht

Warmtepompen, duurzaam en klimaatvriendelijk...

Maak komaf met stoken op fossiele brandstoffen…

Werking

De werking van een warmtepomp is gebaseerd op hydrodynamische compressie, gelijkaardig aan de werking van een koelkast.

De warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht en deze warmte wordt getransporteerd via een koelvloeistof. Deze koelvloeistof verdampt bij compressie en heeft op dat moment een hogere temperatuur dan 20°C. De vloeistof geeft vervolgens zijn warmte af aan het water van de centrale verwarming, vloerverwarming of luchtverwarming. Deze warmteafgifte gebeurt in de condensor – warmtewisselaar.

Een warmtepomp haalt zijn warmte-energie dus uit de lucht van de omgeving. De compressor haalt zijn elektrische energie uit uw zonnepanelen en batterij. Er is een klassieke thermostaat voorzien voor de temperatuurregeling.

Koeling

Een warmtepomp kan ook gebruikt worden om te koelen. Dit werkt zoals een airconditioning. In een moderne woning met veel isolatie is koeling aangewezen in de zomer om oververhitting van de woning te voorkomen. Met een warmtepomp kun je dus zowel je woning verwarmen als afkoelen.

Sanitair warm water

De warmtepomp zorgt tenslotte ook voor sanitair warm water. Er worden binnen-en buitenunits geplaatst voor een optimale efficientie. De CV ketel en gasaansluiting zijn dus overbodig.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouw is een warmtepomp tegenwoordig standaard. Stuur gerust je plannen op naar info@solaro.be, om de warmte-analyse te laten maken. Bij het ontwerp van de woning is het goed om al van in het begin met een aantal technische aspecten rekening te houden. Neem daarom zeker al contact op tijdens de ontwerpfase.

Renovatie

Ook bij renovatie kan een warmtepomp eenvoudig aan het bestaande circuit gekoppeld te worden. Of de volledige installatie kan herzien worden bij een grondige renovatie met vloerverwarming. Alle mogelijkheden zijn te bekijken ter plekke, met een warmte-analyse. Neem hiervoor contact op.

Interieur architectuur

Voor de integratie in de woonkamer is de vormgeving & design belangrijk. In samenspraak met uw wensen installeert SOLARO een leuk & modern concept. Aangename temperaturen om van te genieten!!

Type

Twijfelt u welk type warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning of verbouwing? Geen probleem. SOLARO maakt gratis een warmteberekening en bekijkt de beste oplossing voor uw project.

App

Wilt u graag een app om uw klimaatsysteem te volgen? Op uw smartphone of laptop? Dat kan! Er is realtime rapportage en trendings voorzien. Vraag ernaar! Bent u onderweg naar huis en wilt u de klimatisatie aanpassen vanop afstand? Alles is online regelbaar, als u dit wenst.

Rendementen

Zijn er hoge rendementen? Is het duurzaam? Jazeker. Toch moeten we voorzichtig zijn. SOLARO vindt het belangrijk om eerst een grondige technische analyse te maken. Dit is specifiek voor elk project. Neem hiervoor contact op.

Conclusie

Voor ieder type woning of bedrijfsgebouw bestaat een oplossing met lucht/water warmtepompen. Deze zorgen voor de productie van sanitair warm water, verwarming en zelfs koeling. De lucht/water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze af aan het circuitwater. Dat water wordt gebruikt voor uw sanitaire warmwaterbehoeften en voor bijvoorbeeld uw vloerverwarming of bestaande radiatoren.

Kiezen voor een warmtepomp: verwarming van de toekomst, energie rechtstreeks uit de natuur....
Graag meer info of een demo? Contacteer ons